AdiA Edicions neix a Calonge —Mallorca— el 2013 dins el corrent de noves editorials que volen retornar el prestigi a la literatura en català. Després del desengany general i de la desfeta de la cultura en català, aquest és un projecte que vol jugar un paper destacat en la reconstrucció de les il·lusions i del pensament del segle XXI. No ens hi volem posar per poc. El risc és gran i, ja que hi som, fem-ho amb l’èpica que ens ha caracteritzat al llarg dels anys, als integrants del convulsiu projecte de Pèl Capell – Pedra Foguera.

Des de la societat civil hem de propiciar l’espai de debat, de creació i d’enginy. AdiA Edicions neix per ser un projecte engrescador que vagi afegint companys en el camí. No només busca la publicació de materials interessants i donar a conèixer nous autors i autores i estimar vells amics, sinó que vol obrir debat, desfer estereotips, eixamplar el cor i refer l’aire.

Ens reafirmam en els tres eixos fundacionals que ja vam publicar fa temps. Volem que sigui un projecte pròxim, viral i amb la maledicció predeterminada.

Pròxima per acostar-nos la cultura i fer-la present arreu, en totes les dimensions possibles. Dissenyada i produïda aquí —quilòmetre zero— per cridar fort arreu. Cal aprendre a estimar el que tenim aquí i a utilitzar les eines de la nostra cultura per expandir-nos, amb rics matisos i amb genuïna golafreria.

Viral i propagadora. No fem llibres digitals, no. Fem paper. Posam tinta. Ens trobareu arreu #traficantcultural (ment) perquè ens puguem trobar enmig, entre les fotografies d’Instagram i la oralitat dels recitals i presentacions arreu dels Països Catalans.

Maleïda; no per la seva naturalesa, sinó per la seva dimensió. Per les arrels que agafa de la tradició. La col·lecció Ossos de sol de poesia vol seguir la tradició i l’estela deixada per Guaret, Tafal i El Mall. Projectes que van fer el seu camí i que, per alguns, han configurat part del saber fer humà i vital. Donant gràcies a les persones que ho feren possible com Damià Huguet, Andreu Vidal —amb permís d’Àngel Terron— i tants d’altres.